Leuk om te doen met kinderen tijdens de Kerstvakantie in Gent

 

De kerstmarkt

Zowel voor ouders als voor kindjes is de Gentse kerstmarkt altijd een aanrader. Naast veel sfeer, gezelligheid, prachtige verlichting, heerlijke churros en warme chocomelk, vind je er ook heel wat speelplezier.

Zo is er een rolschaatspiste, een reuzenrad, en nog heel wat andere attracties.

Elke namiddag open tijdens de kerstvakantie!

Meer informatie kerstmart Gent

Kerstmarkt | Visit Gent

Klimzaal Bleau

Een van mijn favoriete sporten, boulderen! En perfect om te doen met kindjes vanaf 2,5j. Zelfs zonder ervaring kan iedereen er klimmen en klauteren op de klimwanden. Nadien kan je nog blijven hangen voor een lekker drankje of een snack in de gezellige bar-resto terwijl je de pro's aan het werk ziet!

Meer informatie Bleau

 Sportkampen | Klimzaal Bleau

Schaatspiste Kristalijn

Waag je je liever op het echte ijs? Dan is een namiddagje schaatsen misschien iets voor jou én de kindjes!

Voor de allerkleinsten zijn er leuke ijssledes zodat je echt met het ganse gezin kan genieten. Liever met een warme chocomelk uitkijken over de schaatsbaan? Dat kan ook in de gezellige bar met zicht op de ijsbaan.

Let op, vergeet niet vooraf te reserveren!

Meer informatie Kristalijn

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, schaatsende mensen en tekst

reservatieformulier - IJsbaan Kristallijn

Speelbar

Vlakbij het station Gent-Sint-Pieters vind je het gezellige Speelfontein, een knus huiskamerconcept waar je je kindje kan laten spelen, en zelf van een koffietje en hapje kan genieten. Perfect voor een namiddagje met vriendinnen of voor wat me-time!

Meer informatie Speelfontein

Buiten ravotten

Buiten spelen!

Niets beter dan lekker warm ingepakt gaan ravotten in de Gentbrugse meersen, het Parkbos (Sint-Denijs-Westrem) of de bij de Bourgoyen. 

P.S: ideaal om te combineren met een mooimakers actie! Neem gewoon een vuilniszak mee en koppel het leuke aan het nuttige. (meer info op mooimakers.be)

P.S 2: vergeet je speelkledij niet! (ook voor het buiten ravotten is die tweedehands outfit natuurlijk ideaal)

Ravotten in het parkbos

Shoppen bij Terra Cotta

Een leuke warme outfit nodig? Shop duurzaam vanuit je gezellige luie zetel op onze webshop en laat je pakje leveren tot voor de deur of bij jouw favoriete ophaalpunt!

Of kom eens langs tijden de Kerstvakantie om te snuisteren in onze gezellige winkel. Op woensdag 27/12 en zaterdag 6/1 zijn we de ganse dag open (10h-16h)!

We zetten alvast ons speelhoekje klaar!

Geniet van de vakantie!