Het concept

Terra Cotta concept tweedehands kinderkleding

Het concept
Zoveel mogelijk mensen warm maken voor het tweedehandsverhaal, dat is de missie van Terra Cotta.

We leven in een wereld waarin we voorzichtig moeten omspringen met onze grondstoffen, wist je bijvoorbeeld dat:

  • 10.000 liter water nodig is om een outfit (jeans, T-shirt) te maken?
  • Er jaarlijks 85 miljoen bomen worden gekapt om stoffen te maken? (30% daarvan uit oerbossen en bedreigde gebieden)
  • 10 % van de CO2—uitstoot door de kledingindustrie wordt veroorzaakt?
  • Er in Belgie jaarlijks 170 miljoen kilo kleding en textiel weg gegooid wordt?
  • Er slechts een kleine 10% hiervan op de tweedehandsmarkt terecht komt?


Heel wat werk aan de winkel dus! Maar al te vaak gaat duurzamer leven en kopen gepaard met meer inspanningen en dus meer tijd, die we (zeker als ouder) vaak niet hebben. Met Terra Cotta willen we daarom laten zien en er mee voor zorgen dat tweedehands kinderkleding hip, toegankelijk én kwalitatief kan zijn.

We focussen op kleding, schoenen en textiel voor schattige baby’s en stoere kindjes t.e.m. 8j. We willen vooral mooie, verzorgde stukjes aanbieden. Elk item dat online verschijnt wordt vooraf zorgvuldig door ons geselecteerd en gescreend zodat jij gerust kan zijn dat alles zich in zeer goeie staat bevindt!

Om het zo circulair mogelijk te maken voorzien wij ook de mogelijkheid om (onder voorwaarden) de kleertjes terug te nemen in de Terra Cotta cirkel als jouw kleine bubbel er weer is uitgegroeid! (meer info)

Naast het aanbod proberen we ook in alle andere aspecten duurzaamheid voorop te zetten, zo kiezen we bewust om geen gebruik te maken van plastic
verpakking en bieden we de mogelijkheid om pakketjes naar Gent, Antwerpen en Brussel met de fiets te laten leveren! (zie levering)

Dankzij de gebruiksvriendelijke webshop en levering aan huis maken we het voor jou heel eenvoudig en leuk om duurzaam baby-en kinderkleding te shoppen!

Veel shopplezier!
Maaike