Het team

Terra Cotta team tweedehands webshop

Het Terra Cotta team
• Mijn naam is Maaike
• Ik ben mama van Ona
• Naast mama ben ik ook full-time aan het werk — Yes I do this for fun! :)
• Mijn partner in crime: Piet-Michiel
• We zijn vastberaden om zorg te dragen voor onze planeet, maar soms worden we toch te snel verleid door een gemakkelijkheidsoplossing (en daarom maken we nu zélf die gemakkelijkheidsoplossing die tóch duurzaam is!)

Waarom Terra Cotta?
De naam Terra Cotta (= ‘gebakken aarde’) symboliseert voor ons het duurzame aspect van dit verhaal. We willen stilstaan bij het gebruik van de schaarse grondstoffen van onze planeet. Je kan hier meer lezen over onze visie. Daarnaast is terra cotta ook een van onze favoriete kleuren voor (kinder) kleding!

 

Duurzaamheid
Al tijdens de zwangerschap van Ona wilden we duurzaamheid een plaatsje geven in ons nieuwe verhaal. We legden een tweedehands geboortelijst aan via Mic Mac Minuscule (aanrader!), we gingen voor wasbare luiers via Klein Spook en gingen tijdens de zomer zelf snuisteren op alle rommelmarkten naar leuke kleding die we een nieuw leven konden geven. Maar al snel bleek dat dat toch best een hele uitdaging was.

Buiten spelen!
Daar zijn wij grote fan van! Kindjes kind laten zijn en veel buiten laten spelen in weer en wind, laten vallen en opstaan, dat is gewoon een plezier om te zien! Maar zo worden kleertjes al eens goed vuil, en dan helpt het voor ons om te weten dat ze tweedehands draagt en die stukjes om ons er geen zorgen in te maken. (En heel vaak valt dat vuil worden dan nog best wel mee, en met een goed wasje zijn de meeste stuks weer zo goed als nieuw zodat er weer een volgend kindje óók buiten mee kan ravotten!)

 

Kleine meisjes worden (veel te snel) groot
En ik ben ongetwijfeld niet de enige mama die er zo over denkt. Het is zo zalig om voor de geboorte die eerste prachtige tenuetjes zorgvuldig uit te kiezen. En hoe fijn zou het zijn als dat ook duurzaam kon? Vlak na de geboorte wordt de kleerkast vaak gevuld met een body’tje van de oma, een paar kousjes van de tante of een gulle gift van de collega’s. Maar na enkele weken merk je dat ze die voorraad snel ontgroeien. 

Shop till you drop
Voor je het weet moet je dus opnieuw die kleerkast aanvullen. Een aantal keer heb ik zelf rond gesnuisterd in de vele tweedehands facebook groepjes en zoekertjes sites, maar die moed zakte me snel in de schoenen: de hippe en kwalitatieve stukjes selecteren uit duizenden zoekertjes voelde soms als zoeken naar een speld in een hooiberg. Als kersverse ouder heb je hier vaak gewoon geen tijd en zin voor. Dan veel liever spelen met die kleine kapoen!

Dus toegegeven, voor ons werd het dan soms toch de snelle en gemakkelijke eerstehands oplossing. Daar willen wij nu een oplossing voor bieden zodat je wél makkelijk en kwalitatief tweedehands kan shoppen!

De zolder ...
Door al dat groeien stapelden de vaak amper gedragen kleertjes van Ona zich in recordtempo op, wachtend op een nieuwe toekomst. Want kinderkleding is vaak amper gedragen, dus die stukjes verdienen een nieuwe thuis! Maar zo raakte de zolder voller en voller. En ik ben waarschijnlijk niet de enige met dit probleem, toch?!

Daarom willen we met Terra Cotta ook een plek maken waar je als ouder jouw tweedehands items kan aanmelden en zo deel worden van onze duurzame Terra Cotta cirkel. Wil je hier meer over weten dan kan dat hier.

 

Kom zeker ook eens hallo zeggen op onze Instagram pagina, dan kunnen wij jou ook wat beter leren kennen!

Liefs,
Maaike