De voordelen van wasbare luiers

Voordelen wasbare luiers

Waarom wasbaar?

Voor de natuur

Wist je dat 7% van het huisvuil in Vlaanderen luierafval is? Babyluiers zijn goed voor 30.000 ton afval per jaar. Het afbreken van zo’n wegwerpluier duurt 500 jaar.

Met stoffen luiers halveer je je wekelijkse afval, verminder je je ecologische voetafdruk met 40% en bescherm je de planeet die je baby zal erven. Zelfs één herbruikbare luier per dag maakt al een verschil.

Voor jouw baby

Zachte billetjes

Wasbare luiers kunnen extra verzachting bieden voor kindjes met een gevoelige huid. Natuurlijke materialen zoals katoen en bamboe zorgen vaak voor minder irritatie, in tegenstelling tot wegwerpluiers die chloor of andere chemicaliën bevatten.

Goed voor de heupontwikkeling

Voor de ontwikkeling van de heupen is het goed om breed te luieren (kijk maar naar de draagdoeken).

Het is wel zo dat kindjes met wasbare luiers een dikkere pak tussen de benen hebben die soms de beweeglijkheid wat kan verminderen. Ze kunnen bijvoorbeeld draaien in hun blote poep, maar niet met een wasbare luier. Het komt wel goed, het duurt alleen wat langer en geeft een extra uitdaging :-)

Voor jou

Only the best!

Wij selecteerden speciaal voor jou de allerbeste producten.

Ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig om te wassen en met een vliesje gooi je het overtollige weg!

Bewaar de gebruikte luier gewoon in een emmer, leeg de emmer in de wasmachine, op 60° en start!

Mooier

De foto’s van jouw schattige baby zullen nóg mooier zijn met luiers met leuke printjes! Perfect instagram pictures? Here we come!

Beter voor jouw portemonee

Gebruik stoffen luiers en bespaar jezelf wat geld! Baby's kunnen duur zijn, dus op de lange termijn zijn herbruikbare luiers de investering waard.

Voor een eerste kindje bespaar je +/- 500 euro.

De voordelen op financieel en ecologisch vlak wegen nog meer door als de luiers door meerdere kindjes worden gebruikt