Wat heb je nodig?

Samenstelling wasbare luier 

Onderdelen wasbare luier

Wij kozen een tweedelig systeem met voorgevormde luier omdat dit zorgt voor een zeer goeie absorptie én eenvoudig is in gebruik.

In dit systeem maak je gebruik van een absorberende luier én een waterafstotend overbroekje. In de luier kan je nog extra inleggers toevoegen voor nog meer absorptie (bijvoorbeeld ‘s nachts).

Luier met inleggers

De luier zelf wordt gemaakt uit bamboo/katoen en zorgt voor de absorptie. Bij de luiers worden al inlegger(s) meegeleverd. Extra inleggers voor bijvoorbeeld ‘s nachts kunnen altijd nog toegevoegd worden.

Wij kozen voor luiers van TotsBots en Anavy, omdat deze topscores halen qua absorptie én er nog eens leuk uitzien ook. Vind ze in onze shop!

Overbroekje

Het overbroekje zorgt ervoor dat dat al het vocht mooi binnen het broekje blijft. Wij kiezen voor overbroekjes PUL, wat ervoor zorgt dat ze water afstoten én tegelijk ademen.

Overbroekjes hoef je niet bij elke luierwissel te vervangen, wat laten drogen of even afvegen met een doekje en ze kunnen zo weer opnieuw worden gebruikt!

Wij kozen voor de overbroekjes van TotsBots, Popolini en Bamboolik, omdat deze goed aansluiten, het vocht goed binnen houden én super leuke prints hebben!

Ontdek ze allemaal hier.

Accessoires

Om het gebruik van wasbare luiers voor jou nog eenvoudiger te maken hebben we nog enkele accessoires in petto:

  • Inlegvliesjes (zo werp je eenvoudig het overtollige weg)
  • Extra pads
  • Wasbare billendoekjes
  • Luieremmer (geurtjesvrije emmer om de luiers in te bewaren tot het wassen)
  • Wet & dry bag (om de droge en natte luiers mee te nemen onderweg)

Ontdek ze allemaal hier.